Welke trajecten bestaan er?

Naargelang de grootte van het bedrijf en het energieverbruik, is er een verschillend aanbod. Kleinere ondernemingen waarvan waarvan het pand enigszins vergelijkbaar is met een particuliere woning, kunnen zich aanmelden voor een quickscan van vier uur. Grotere bedrijven kunnen een langer begeleidingstraject opstarten van 25 of 50 uur, op te nemen binnen een jaar na aanvang. Dit traject kan, onder voorbehoud van beschikbaarheid, eenmaal verlengd worden wanneer er tijdens het traject interessante opportuniteiten worden ontdekt die extra studiewerk vragen.

Quickscan t.w.v. 500 EUR

Tijdens een bezoek van maximaal 4 uur geeft een expert concrete, bruikbare tips om het energieverbruik te verminderen. De stad draagt 80% van de kost voor deze scan, waardoor je als ondernemer slechts 133,10 euro zelf betaalt.

Quickscan stad Aalst

25 uur advies t.w.v. 2 835 EUR

Iets grotere ondernemingen kunnen 25 uur begeleiding door een studiebureau aanvragen tegen een zeer voordelige prijs. Ook hier betaalt de stad 80% van de kost. De eigen inbreng voor ondernemingen bedraagt 567,00 euro.

Energiecoaching bedrijven

50 uur advies t.w.v. 5 675 EUR

Bij een hoger energieverbruik verdubbelt het aantal uur begeleiding door het studiebureau. Als bedrijf betaal je 1 135,00 euro voor een traject van 50 uur advies door het studiebureau.

Energiescan coachingtraject

Tal van ondernemingen gingen je voor

Zestien ondernemingen lieten vorig jaar een quickscan afnemen in hun zaak. Na een plaatsbezoek van maximaal een halve dag ontvingen zij een kant-en-klaar energierapport dat een duidelijk overzicht biedt over wat goed zit en waar nog verbeteringen mogelijk zijn.

Daarnaast startten acht trajecten op voor langdurige energiecoaching, goed voor maar liefst 300 uur aan advies door studiebureaus. Na een grondige energiescan volgt een langer traject met advies op maat, bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie voor zonnepanelen of ondersteuning bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen.

Video
Icon Select

Doelstellingen klimaatplan

Begin juni 2022 lanceerde stad Aalst een Klimaatplan, waarin de focus ligt op haalbare acties die de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% moeten verlagen. De stad zet tal van duurzame projecten in gang, maar verwacht van burgers, verenigingen én ondernemers hetzelfde. Met dit aanbod voor bedrijven worden energetische renovaties bij deze doelgroep gestimuleerd en financieel ondersteund.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten