Wilt u met ons meedenken?

Zou u een paar vragen voor ons willen beantwoorden over de werking van deze website?
Het kost slechts enkele minuten van uw tijd.
Alvast bedankt voor uw medewerking aan ons onderzoek!

Ja, ik doe mee!

Wilt u hulp of advies bij het aanvragen of organiseren van uw zorg? Een inwonersondersteuner kan u helpen. U kunt de inwonersondersteuner ook vragen om bij het maatwerkgesprek aanwezig te zijn. Deze inwonersondersteuner is niet verbonden aan de gemeente en is dus onafhankelijk. Inwonersondersteuning is gratis en wordt in de gemeente Ede aangeboden door de organisatie Stimenz. U kunt telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer (088) 784 64 89. U kunt ook mailen naar: inwonersondersteuningede@stimenz.nl of kijken op de website www.Stimenz.nl/inwonersondersteuningede

Inwonersondersteuning aanvragen

Op deze pagina vindt u de gegevens van organisaties die inwonersonderrsteuning aanbieden in uw gemeente of regio. In gemeente Ede kunt u contact opnemen met Stimenz. Kunt u hier niet vinden wat u zoekt, dan kunt u contact opnemen met loket Wmo voor meer informatie over inwonersondersteuning in uw gemeente.

Heeft u een indicatie voor zorg uit de Wet langdurige zorg, dan kunt u voor inwonersondersteuning ook terecht bij het zorgkantoor. Het zorgkantoor geeft ondersteuning bij het uitzoeken en regelen van de zorg waarvoor u een CIZ-indicatie heeft .

Recht op ondersteuning bij zorg en hulp

Een cliënt is iemand die zorg of hulp krijgt van een instantie. Of iemand die dit wil gaan aanvragen. Alle cliënten hebben recht op gratis inwonersondersteuning. Dat staat in de wet. De gemeente zorgt ervoor dat deze inwonersondersteuning beschikbaar is: het is een algemene voorziening.

Hulp en advies

De inwonersondersteuner kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties.

De inwonersondersteuner komt op voor uw belang. Zodat u de hulp krijgt die u nodig heeft. De inwonersondersteuner kan helpen met:

  • uitzoeken waar de problemen zitten;
  • kiezen wat voor zorg of ondersteuning er moet komen;
  • de juiste hulp regelen;
  • verschillende soorten hulp op elkaar afstemmen;
  • bepalen of de hulp goed heeft gewerkt.

Onafhankelijk

Een inwonersondersteuner moet onafhankelijk werken. Dus los van de gemeente, het zorgkantoor of zorgaanbieders. Uw belangen staan voorop.

Heeft u het idee dat uw inwonersondersteuner niet onafhankelijk is, dan kunt u contact opnemen met loket Wmo. U mag vragen om een andere ondersteuner.

Onafhankelijke inwonersondersteuning bij zorgaanvraag

De gemeente zorgt ervoor dat inwonersondersteuning beschikbaar is voor iedereen die zorg of hulp wil aanvragen. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van:

Ook bij een aanvraag die u niet bij de gemeente doet, maar bij een andere instantie, kunt u dus inwonersondersteuning krijgen. De inwonersondersteuner kan u ook helpen bij het maatwerkgesprek.

Hulpaanbod

Cliëntondersteuning

Begeleiding

Eus Zorgt : ondersteuning, begeleiding en coaching.  De...

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod