Biodiversa+

Biodiversa+, noul parteneriat cofinanțat pentru biodiversitate – dezvoltat în comun de BiodivERsA și Comisia Europeană (DG Mediu și DG Cercetare și Inovare) a fost lansat oficial la 1 octombrie 2021.

Parte din Strategia europeană pentru biodiversitate pentru 2030, pentru a construi o punte între știință, politică și practică, Biodiversa+ reunește 75 de programe de cercetare și finanțare și actori din zona politicilor de mediu din 37 de țări europene și asociate pentru a lucra la 5 obiective principale:

1. Planificarea și sprijinirea cercetării și inovării privind biodiversitatea printr-o strategie comună, apeluri comune anuale pentru proiecte de cercetare și activități de tip ”capacity building”

2. Crearea unei rețele de scheme armonizate pentru a îmbunătăți monitorizarea biodiversității și a serviciilor ecosistemice în întreaga Europă

3. Contribuție la cunoștințe de vârf pentru implementarea soluțiilor bazate pe natură și evaluarea biodiversității în sectorul privat

4. Asigurarea unui sprijin eficient bazat pe știință pentru elaborarea și implementarea politicilor în Europa

5. Consolidarea relevanței și impactului cercetării pan-europene asupra biodiversității, într-un context global.
Apel comun Biodiversa+ 2023-2024 – BiodivNBS "Soluții bazate pe natură pentru biodiversitate, bunăstare umană și schimbare transformatoare".

Biodiversa+, Parteneriatul european pentru biodiversitate, are plăcerea de a anunța că apelul său comun 2023-2024 - BiodivNBS pentru propuneri de cercetare transnațională privind "Soluțiile bazate pe natură pentru biodiversitate, bunăstare umană și schimbare transformatoare" este acum deschis.

Soluțiile bazate pe natură sunt definite ca fiind: "acțiuni de protejare, conservare, restaurare, utilizare durabilă și gestionare a ecosistemelor naturale sau modificate, terestre, de apă dulce, costiere și marine, care abordează provocările sociale, economice și de mediu în mod eficient și adaptabil, oferind în același timp bunăstare umană, servicii ecosistemice, reziliență și beneficii pentru biodiversitate" (UNEA/EA.5/Res.5).

Bugetul cu care România participă în apel: 500.000euro
500.000
EUR
Fonduri alocate Ro
0
Proiecte depuse Ro
0
Proiecte finanţate Ro
Informații complete despre apel se găsesc aici.

Documentele de apel aici.

Cauti un partener? Foloseste BiodivERsA Partner Search Tool

Platforma de depunere - Electronic Proposal Submission System (EPSS).


În data de 26 septembrie 2023 va avea loc webinar-ul pentru ”Apelul comun Biodiversa+ 2023-2024 – BiodivNBS”, înregistrare disponibilă aici.
Se va aplica un proces în două etape, cu depunerea obligatorie a propunerilor preliminare la prima etapă și depunerea propunerilor complete la a doua etapă, printr-un sistem electronic de incărcare a propunerilor (EPSS).

* Lansarea apelului: Luni 11 Septembrie 2023

* Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): Vineri 10 Noiembrie 2023, 15:00 CET (ora locală în Bruxelles)
 
* Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete: Marți 09 Aprilie 2024, 15:00 CEST (ora locală în Bruxelles)
Informații complete despre apel se găsesc aici.

• Pentru informații generale despre apel, vă rugăm să contactați Secretariatul Apelului: biodiversa.cs@agencerecherche.fr

• Pentru întrebări specifice legate de bugetul, criteriile și regulile organizației de finanțare, vă rugăm să consultați regulile nationale disponibile aici* si aici.*
*Informațiile vor fi actualizate odată cu aprobarea pachetului de informații aferent Planului Național de C&DI – PNCDI IV.

• Pentru întrebări tehnice referitoare la EPSS, vă rugăm să contactați biroul de asistență tehnică EPSS: Taavi Tiirik, epss.biodiversa@g.etag.ee
Echipele de cercetare vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel (minim două țări din statele membre UE sau țările asociate UE).

Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:

• La pasul 1 (etapa de pre-propunere): Încadrarea în scopul apelului, noutatea cercetării și impactul așteptat;

• La etapa 2 (etapa propunerii complete): Excelența (științifică), calitatea și eficiența punerii în aplicare (a planului de proiect) și impactul (care include impactul societal și așteptat asupra politicilor precum și implicarea, prezența părților interesate).
Lista țărilor participante și agențiile de finanțare, cu suma de participare în apel, poate fi consultată aici.
Acest apel are ca scop sprijinirea proiectelor de cercetare transnaționale (durata de 3 ani) care abordează una sau mai multe dintre cele trei teme de mai jos:

- TEMA A - Sinergii și compromisuri ale soluțiilor bazate pe natură în contextul bunăstării umane

- TEMA B - Soluții bazate pe natură care să atenueze factorii antropogeni de pierdere a biodiversității

- TEMA C - Contribuția soluțiilor bazate pe natură pentru o schimbare transformatoare justă

Apelul acoperă toate mediile, și anume terestre, de apă dulce și marine din Europa și nu numai.
Persoane de contact:
Adrian Asanica 200
Adrian Asănică
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 744 450 011
Fax:
+40 21 311 59 92
adrian.asanica@uefiscdi.ro
Luciana BRATU 90
Luciana Bratu
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 21 307 19 87
Fax:
+40 21 311 59 92
luciana.bratu@uefiscdi.ro
Andreea Popa 90
Andreea Popa
Expert UEFISCDI
Telefon:
+40 21 307 19 91
Fax:
+40 21 311 59 92
andreea.popa@uefiscdi.ro
https://uefiscdi.gov.ro/biodiversa-plus
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3505, O: 251]