Firerbanden sprekker på oljeskatt - strid om utbyttebegrensninger

- Skuffet over Sp og Frp

Forhandlingene om skattepakken til oljenæringa er i innspurten. Spørsmålet om utbyttebegrensninger setter fyr på forholdet mellom Ap og Sp.

DÅRLIG STEMNING: Det er full fyr og sprekk i det rødgrønne laget i forhandlingene om oljeskatten på Stortinget. Også Frps holdning til utbyttebegrensning skuffer Aps Hadia Tajik. Her er hun på pressekonferanse i vandrehallen med Sylvi Listhaug (Frp) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp).
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DÅRLIG STEMNING: Det er full fyr og sprekk i det rødgrønne laget i forhandlingene om oljeskatten på Stortinget. Også Frps holdning til utbyttebegrensning skuffer Aps Hadia Tajik. Her er hun på pressekonferanse i vandrehallen med Sylvi Listhaug (Frp) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er skuffet over Senterpartiet og Fremskrittspartiet i denne saken. De profilerer seg på å være på lag med den vanlige mann og kvinne. Men uten krav til utbyttebegrensninger støtter de interessene til de rike aksjonærene, og ikke arbeidsfolka i industrien, sier Aps nestleder og finanspolitiske talskvinne Hadia Tajik til Dagbladet.

SVs Kari Elisabeth Kaski følger opp:

- Det er helt uforståelig at Sp og Frp mener at oljeselskaper skal motta milliarder i støtte vilkårsløst, mens folk som får støtte og dagpenger fra NAV møter en rekke forpliktelser og krav, sier Kaski, parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsperson.

I stampe

Finanskomiteen på Stortinget har tre store saker til behandling - oljeskatten, revidert nasjonalbudsjett og fredagens tredje krisepakke for norsk næringsliv.

Pinsehelga går med til forhandlinger om oljeskatten. Lørdag var det lange møter om saken, men i dag tar partiene etter planen en pause før samtalene fortsetter i morgen.

Ifølge de to nestlederne i Ap og SV går det trått fordi Fremskrittspartiet og Senterpartiet motsetter seg krav om utbyttebegrensninger for selskapene som får pengehjelp av staten i form av utsatt skatt i 100 milliarder kroners klassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.