Business Hi-Tech

Integratorul IT din Cluj Net Brinel a crescut în 2018 cu 25%, peste pragul de 200 mil. lei

Marcel Borodi, CEO al Brinel

Marcel Borodi, CEO al Brinel

Autor: Adrian Seceleanu

06.05.2019, 10:06 369

Compania clujeană Net Brinel, unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme IT din România, în al cărui acţionariat a intrat grupul francez SNEF, a înregistrat anul trecut pentru prima oară o cifră de afaceri peste pragul de 200 de milioane de lei (peste 43 milioane de euro).

“Creşterea cu 25% a afacerilor faţă de 2017 confirmă adaptarea continuă a soluţiilor şi aplicaţiilor oferite de Net Brinel la procesul de transformare digitală a afacerilor şi corespunde ritmului alert de evoluţie înregistrat de companie în ultimii ani. Business-ul a fost propulsat de diversificarea serviciilor şi soluţiilor oferite, dar şi de creşterea complexităţii şi amplorii proiectelor abordate. În 2018 integratorul IT a contabilizat peste 10 proiecte mai mari de 1 milion de euro. Integratorul IT a consemnat o creştere extrem de rapidă pe partea de servicii IT în centrul propriu de date sau în servicii publice de cloud şi mai ales pe partea de servicii de consultanţă pentru aplicaţiile de  business”, conform datelor comunicate de companie.

„La final de 2018 în acţionariatul Brinel a intrat grupul francez SNEF, care ne este complementar, ne dă o deschidere internaţională şi care ne va ajută să ne dezvoltăm şi mai mult pe partea de CyberSecuritate şi de Industry 4.0. Vom rămâne o companie IT autonomă, cu focus pe piaţa românească, fideli clienţilor noştri. Ne vom păstra în continuare partenerii”, explică Marcel Borodi, CEO al Brinel.

“Anul trecut, integratorul IT&C a reuşit să atragă clienţi noi şi a extins contractele cu clienţii existenţi, sprijinindu-i să îşi atingă obiectivele pe toată durata procesului de transformare digitală, indiferent de etapa în care aceştia se află.

Cei mai mulţi clienţi noi au provenit din domeniile: Financiar-Bancar, Servicii Profesionale şi Productie-Distributie, iar cele mai multe cereri din partea companiilor au vizat eficientizarea infrastructurii existente, soluţii de tip cloud, aplicaţii de business, scopul urmărit în urma proceselor de digitalizare fiind, în majoritatea cazurilor, creşterea eficienţei muncii angajaţilor.

Investitiile publice au avut un reviriment în lansarea de proiecte, dar n-au adus încă volumele preconizate şi au contribuit cu mai puţin de 25% la rezultatul final. Din fericire, mediul privat a avut pe investiţii în IT o creştere robustă, contribuind cu peste 75%”, conform companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO